Как да забременея След 40

Няма съмнение шансовете си за забременяване са далеч по-ниски, отколкото са били преди няколко години. След 45, експертите твърдят, че това е почти невъзможно да се забременее с помощта на собствените си яйца.

В същото време, много от 40-те жени да забременяват, някои с помощта на процедури раждаемост и някои не. И може да има ползи за чакане да имат деца – както за вас и вашето дете.

Бременност във всяка възраст има своите предимства и недостатъци. Проверихме в със специалисти на раждаемост, финансови консултанти, Сериозна връзка гурута и 40-тина майки да се получи реална представа за това, което е искал да има дете от 40-те.

Предимства на изчакване да имат деца

Има някои определени ползи за да стане родител, когато сте по-големи:

 • Вие сте по-опитен. Може би най-голямото предимство на изчакване да имат деца, е, че сте имали време да растат и да видя света. Вие вероятно сте по-сигурни и финансово по-удобно в кариерата си. Това е вероятно, вие и вашият партньор са имали възможност да се запознаят помежду си в най-различни обстоятелства, които могат да бъдат солидна основа за създаването на семейство.
 • Ти си по-мъдър. Има известни доказателства, че по-възрастните майки са като цяло по-добре образовани от млади майки и правят по-мъдри родителски решения. Те също така са по-склонни да се кърми и, според проучване, публикувано в Journal на Американската диетична асоциация , за да по-здравословен избор на храна за деца, като например избора на цели плодове, вместо сладкиши или сладки напитки.
 • Ти си по финансово стабилен. В очакване да имат деца също има финансови ползи. Един САЩ проучване установи, че приходите на жената увеличават 9 процента за всяка година тя отлага раждането на дете.
Какво ви OB-гинеколог искам да знаеш, преди да забременее?

А семейството и брака терапевт в Денвър, Колорадо, смята, че най-доброто време, за да имат деца е в края на 20-те години до началото на 30-те години, но тя също вижда плюсове за двойки, които чакат: “Родителите в 40-те често са по-фокусирани върху децата си, отколкото -младите родители са “, казва тя. “Те трябваше време, за да пътуват и да има широка гама от преживявания, преди да имат деца. Те имат по-малко финансов натиск и по-скоро” били там, направи това “отношение към купоните и 60-часови работни седмици.”

А майка на пет деца и директор продажби в Сан Франциско хотел Marriott в, се казва, че на 41, тя има по-малко енергия, отколкото тя използва, за да, но от друга страна е по-мъдър и по-търпелив родител.

“През 20-те години и 30-те, сте склонни да се сложи твърде голям натиск върху себе си като родител”, казва тя. “Мислиш ли, че това ще бъде катастрофа, ако нещата не вървят точно прави. Ако не разполагате с време, за да купя подарък преди парти за рожден ден, например, можете да подчертая повече за него. Като по-възрастен родител, да намеря неща не ме притеснява толкова много. “

На практическо ниво “, когато сте самотен родител в 20-те години, а ти си закъснял за работа, тя може да ви струва работата си, което означава, че може да не е в състояние да плаща наема”, казва тя. “Сега имам работа и финансова сигурност. Аз съм много по-спокоен.”

Ако сте сериозно искат да знаят как да забременеете, Вие можете да намерите видео тук .

Недостатъци на опитвате да забременеете след 40

Отлагането родителството може да предизвика сериозни проблеми:

 • Може да е трудно да забременяване. Най-големият недостатък на събличане на бременността до 40-те е от значение: По-трудно е да се забременее по-дълго чакате. Това е, защото си яйце предлагането значително намалява с напредване на възрастта, а по-възрастните яйца е по-вероятно да има хромозомни проблеми, повишаване на риска от спонтанен аборт и вродени дефекти.

  “Има стръмен спад на раждаемостта през 40-те години”, казва Джулия Джонсън, специалист по безплодие и председател на акушерството и гинекологията отдел в Масачузец Memorial Medical Center. “Вашите шансове за забременяване при 41 са много по-добри, отколкото са в 43.”

Едно проучване в медицинското списание Fertility и стерилитет потвърждава точка на Джонсън. Изследователите установили, че 40-годишният жени, лекувани за безплодие са имали 25% шанс за забременяване с помощта на собствените си яйца. Но на 43 този брой спада до 10%, а с 44 се е понижила до 1,6%. Сред жените, които се получават бременна, процента на спонтанни аборти е 24% за 40-годишните, 38 процента за 43-годишните, а 54 процента за 44-годишните.
Плодовитостта експерт Джеймс Голдфарб казва, че по време на своите 30 години в областта, той никога не е виждал жена да забременее със собствените си яйца след възраст 46. “Това е като да си купите билет от лотарията”, казва той. “Да, някой печели всеки от време на време, но не трябва да банка на него.”

Използването на яйца донорски увеличава шансовете за забременяване значително и според Голдфарб, това е как най-старите знаменитост майки го правят – независимо дали го признаят или не. “Фактът, че те не се говори за това открито прави истински лоша услуга на други жени”, казва той. “Получаваме най-малко един пациент на месец, който идва в с фалшива надежда, че тя може да забременее, използвайки собствените си яйца.”

 • Вие сте по-вероятно да имат трудна бременност. Усложнения на бременността са друг проблем. През 40-те, че си много по-вероятно да развият проблеми като високо кръвно налягане и диабет по време на бременност, както и плацентни проблеми и раждане на усложнения.
 • Ти си по-висок риск от малка или недоносено бебе. Жени над 40 са по-склонни да достави ниско раждане тегло или преждевременно родено бебе. Раждане на мъртво дете проценти са по-високи, а проучванията показват, че децата, родени от майки, възрастните могат да бъдат изложени на повишен риск от диабет тип 1 и високо кръвно налягане (макар че тази асоциация не е силна).
 • Сперматозоиди на партньора ви е по-стар също. Не забравяйте и за вашия партньор: Въпреки, че мъжете са физически способни баща на децата в 60-те години и дори повече от 70 години, качеството на спермата се влошава с възрастта. По-възрастните мъже сперма има по-висока степен на генетични дефекти, отколкото при младите мъже сперматозоиди. През последните години, изследвания показват връзка между възрастта на бащата и генетично свързани състояния, като синдром на Даун, шизофрения, и разстройство от аутистичния спектър.
 • Може да се напрягат вашите финанси. Още едно нещо, трябва да имате предвид: Има финансови предимства да чака да имат деца, но може да има задължения, както добре. “Ако чакате, е по-вероятно да се наложи да продължи да работи за по-късна възраст, за едно нещо,” казва Марни Azner, финансово планиране в Morris Plains, Ню Джърси.
  “И сега ще имате финансови отговорности в момент, когато много от вашите приятели започват да се пенсионират”, казва Azner. “Ако не сте били остави настрана пари за пенсиониране до момента, то се случва, за да получите още по-трудно да го направят, след като имате деца. Други неща също стават все по-скъпи, както и застраховка живот и здравеопазването. И накрая, ако имате проблеми бременна, разходите за лечение, плодовитост може наистина да се добави. “

Вашите шансове за забременяване в 40-те

Почти половината от жените над 40 имат проблеми с плодовитостта, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Имате около 5% шанс за забременяване по какъвто и един цикъл на овулация, според водещ специалист плодородието Шърман Силбър, директор на Центъра Безплодието на Сейнт Луис в болница Сейнт Люк в Мисури и автор на четири най-продаваните книги на раждаемост, включително Как да забременея .

На 40, шансовете си за зачеване в рамките на една година е около 40 до 50%, в сравнение с една жена в средата на 30-те години си, който има 75% шанс. По възраст 43, шанс за бременност на жената пада надолу до 1 или 2 процента.

Защо стръмния спадането? Silber казва, че всичко е въпрос на яйцата. Когато стигнете до пубертета, си яйца число между 300 000 и 500 000, а след това вие губите около 13 000 яйца годишно. С течение на годините, този постоянен спад в предлагането на яйца ви оставя с около 25 000 яйца по възраст 37 – годишна възраст, които също съвпада с резкият спад в раждаемостта.

“По възраст 43, вие сте наистина в края на производството си на яйце,” Silber казва: “и шансовете си за бременност са малки.”

Спонтанните аборти започват да скачат в 40-те, както добре. На 40, процентът е 34%, а тя се издига до 53% по възраст 45. Вашият риск от усложнения на бременността, като например високо кръвно налягане и диабет при бременност, увеличава след 35 и продължава да расте в 40-те.

Шансът за генетични проблеми също скачат с напредване на възрастта: На 40, шансовете си за зачеване на дете със синдром на Даун е един от 100; 45 е един от 30. Тъй като рискът от генетични проблеми увеличава с възрастта, експерти препоръчват рутинно жените в 40-те години са описани фетални скрининг като тестване безклетъчна фетална ДНК кръв, напреднал ултразвук, амниоцентеза, или хорионбиопсията.

Майките над 40 също имат почти 50% шанс с цезарово сечение в резултат на усложнения доставка. Случаите на ниско раждане тегло и мъртвородени бебета са по-високи, както добре.

Един много положителен факт на ваша страна: Като се има предвид обхвата на новите асистирани репродуктивни технологии (АРТ) методи вече са на разположение, няма по-добро време в историята, за да се опита да се забременее като по-стара майка. Въпреки, че ин витро оплождане (IVF) успеваемост падат значително, когато жените да използват собствените си яйца след 35, шансът за успех с помощта на яйца донорски остава висока с процент на бременност от около 50% за жените през късните 40-те години.

За жените в 40-те години, които използват яйца от жена, когато 20- или 30, рискът от спонтанен аборт и хромозомни проблеми е в съответствие с възрастта на донора на яйце.

Как да забременее след 40

За да си направите най-добрия шанс за нормална бременност и здраво бебе, помислете като на няколко важни стъпки , преди да се опитват да заченат. Прочетете тези съвети, за да ви помогне да се подготвите за бременността.

Ако сте в началото на 40-те, вашия лекар, най-вероятно ще ви насочи към специалист плодородието, ако не се забременее след като чести (около два или три пъти седмично) незащитен секс в продължение на шест месеца.

Други съветват видя със специалист веднага – особено ако са налице конкретни причини, поради които може да имат проблеми с получаване бременна, като нередовни или пропуснати срокове, овулацията трудности или проблеми с сперматозоиди на партньора ви.

Повечето специалисти започват от решаване на тестове, за да се определи дали има проблем с начина, по който яйчниците функция. След това те ще се проверява за проблеми с маточните тръби или сперматозоиди на партньора ви.

Ако не се намерят такива проблеми, а след това най-вероятно си безплодието е от възрастта и намалява качеството на яйцата. Вашият лекар ще ви посъветва за опциите си в зависимост от вашите обстоятелства.

За повече информация относно възрастта и плодородието, прочетете нашите статии за забременяване в своите 20 и 30 години. Плюс това, разгледайте зачеване и раждане на историите на шест жени на 20 години, 30-те години, както и 40-те години.