Безопасно ли е яденето на шоколад по време на бременност?

Шоколадът е напълно безопасен за повечето бременни жени-умерено. В действителност, има известни доказателства, че яденето на шоколад по време на бременност може да намали риска от прееклампсия.

Но вие не искате да се прекалява по две причини. Номер едно е, че яде много шоколад ще ви накара да по-малко гладни за други здравословни храни се нуждаете за една балансирана диета. Шоколад също има тенденция да бъде с високо съдържание на калории и може да допринесе за нездравословен начин на увеличаване на теглото.

Втората причина е, че шоколадът съдържа кофеин. Американският колеж по акушерство и гинекология препоръчва бременни жени да запазят кофеин под 200 милиграма (мг) на ден.

Малко шоколад не боли: целувки Девет мляко-шоколад Hershey, например, съдържа само около 10 мг кофеин. Но някои тъмен шоколад съдържа много повече. Ако пиете всякакви напитки, съдържащи кофеин и като да закуска на шоколад, бъдете внимателни да не се стане над лимита.

Вие може да искате да пропуснете шоколад напълно, ако:

  • Имате ли проблеми с контролиране на кръвната захар
  • H’ve били диагностицирани с гестационен диабет
  • Вие сте придобиването на твърде много тегло

Добра новина за всички вас бъдещи майки там: яденето на 30 г шоколад всеки ден по време на бременност може да се възползва фетален растеж и развитие. Това е заключението на ново изследване, наскоро представени в Бременност събрание 2016 на Дружеството за майката на плода медицина в Атланта, Джорджия.

Резултатите от изследването могат да бъдат топло посрещнати от майки-към-бъда, предвид дългия списък с храни, се казва жените да избягват по време на бременност.

Докато самата шоколад е – за щастие – отсъства от този списък не в движение, бъдещите майки се препоръчват срещу overindulging в вкусна лечение, поради съдържание на мазнини, захар и кофеин.

Има много предимства, които могат да идват с умерена консумация на шоколад, обаче. Шоколадът съдържа флаваноли – тип флавоноид – които са свързани с намаляване на риска от сърдечно-съдови проблеми и понижаване на холестерола; толкова по-тъмен шоколад, толкова повече флаваноли, които съдържа.

Предишни изследвания също показват, че умерената консумация на шоколад по време на бременност може да намали риска от прееклампсия – при които кръвоснабдяването на плода е намалена поради високо кръвно налягане на майката.

Въпреки това, д-р Емануил Буджолд, от Университета Лавал в Квебек Сити, Канада, отбелязва, че резултатите от изследванията за оценка на връзката между приема на шоколад по време на бременност и прееклампсия са противоречиви, него и колегите му стимулира, за да разберете повече. Така и с високо флаваноли шоколад може да има фетални ползи.

Изследователите записани 129 бъдещи майки с Сингълтън бременност, които са на възраст между 11-14 гестационна седмица.

Всички жени са имали двойно прорези върху индекса Доплер пулсативност маточната артерия при проучване на базовата линия. Индексът на Доплер пулсации маточна артерия е тест, който измерва матката, плацентата и кръвния поток на плода и вдлъбнатини са показател за риска от прееклампсия, хипертония и други възможни резултати бременност.

На бъдещите майки са били рандомизирани да консумират 30 грама на една от ниско или високо флаваноли шоколад всеки ден в продължение на 12 седмици. Маточна артерия Доплер пулсативност се измерва отново в края на 12-те седмици, а жените са били проследени до раждането.

Екипът е открил, че няма различия в прееклампсия, гестационна хипертония, теглото на плацентата и тегло при раждане между ниска и висока флаваноли шоколадови групи.

Въпреки това, учените идентифицирали значително подобряване на маточната артерия Доплер пулсативност между двете шоколадови групи, което предполага, че и двете ниско и високо флавонолово шоколад може да се възползва фетален растеж и развитие.

Това подобрение е много по-голямо от това, което обикновено се очаква сред населението като цяло, екипът отбелязва.

Това изследване показва, че шоколадът може да има положително въздействие върху плацентата и фетуса растеж и развитие и че шоколадовите си реакции, които не са единствено и пряко се дължи на съдържанието на флаваноли, “казва д-р Буджолд.

Медицински Новини Днес попита д-р Буджолд дали те препоръчват, че бъдещите майки да се отдадат на една дневна доза от шоколад за подобряване на плода резултат. Той ми отговори:
    “Не можем да се спекулира с това общият ефект от шоколад върху риска от прееклампсия от резултатите от проучването, защото ние не разполагаме с група от жени, които не са приемали chocolate.However, предишни епидемиологични проучвания, заедно с нашите резултати показват, че консумацията на тъмен шоколад по време на бременността може да помогне за подобряване на функцията на плацентата и намаляване на прееклампсия. “

Той добави, че следващата стъпка за екипа е да се направи едно голямо рандомизирано проучване за контрол, с цел по-добре да се определи дали приема на шоколад сред бъдещите майки може да намали риска от прееклампсия и други, свързани с бременността хипертония нарушения.

Нашият Център Знание статия – “Шоколад: ползи за здравето, факти, научни изследвания” – предоставя повече информация за това как шоколад може да бъде добро за нас, както и рисковете, свързани с консумацията му.

През ноември миналата година MNT съобщи в друго проучване, които е вероятно да са били посрещнати от бъдещите майки. Публикувано в американския вестник по епидемиология, проучването показва, че консумирането на умерено количество кофеин по време на бременност не влияе интелигентност потомство е.

Запази

Запази