Τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης Εμφύτευση και πώς να το Επιβεβαίωση

Άκαιρη αιμορραγία είναι απογοητευτικό. Ειδικά ναι, πότε σχεδιάζετε για την εγκυμοσύνη και να παρατηρήσετε ελαφρά αιμορραγία. Αλλά δεν παίρνουν απογοητευμένοι καθώς η αιμορραγία δείχνει κάτι καλό για σας. Θα μπορούσε να είναι αιμορραγία εμφύτευση, μια κανονική φυσιολογική διαδικασία σε οποιαδήποτε εγκυμοσύνη. Είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης σας. Διαβάστε αυτό το post MomJunction να μάθετε περισσότερα για την εμφύτευση, τα στάδια, τα συμπτώματα και πώς μπορείτε να το επιβεβαιώσει.

Τι είναι η εμφύτευση;

Εμφύτευση (του ανθρώπινου εμβρύου) είναι η σύνδεση του γονιμοποιημένου ωαρίου (η βλαστοκύστη) προς την επένδυση της μήτρας για να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν. Πρόκειται για μια απολύτως φυσική διαδικασία που συμβαίνει μία εβδομάδα μετά την ωορρηξία και είναι ένα πρώιμο στάδιο της κύησης.

Το ένα τρίτο των γυναικών που βιώνουν αιμορραγία εμφύτευσης, αλλά είναι λάθος για την έμμηνο ρύση, όπως συμβαίνει την ίδια στιγμή του κύκλου σας.

Όταν Μήπως Εμφύτευση συμβεί;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εμφύτευση πραγματοποιείται περίπου εννέα ημέρες μετά την ωορρηξία, αλλά μερικές φορές μπορεί να συμβεί το νωρίτερο επτά ημέρες ή το αργότερο 12 ημέρες. Έτσι, αν η ωορρηξία γίνεται την 14η ημέρα μετά από μια περίοδο (μέσος όρος του κύκλου 28 ημερών), η εμφύτευση μπορεί να συμβεί για την 23η ημέρα.

Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, οι ωοθήκες απελευθερώνουν τα αυγά. Όταν το σπέρμα εισέρχεται στην σάλπιγγα, το γονιμοποιεί το αυγό μέσα σε 12 έως 24 ώρες από την ωορρηξία. Το γονιμοποιημένο ωάριο, γνωστή ως ζυγώτης, στη συνέχεια ταξιδεύει κάτω της σάλπιγγας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ζυγώτης πολλαπλασιάζει αρκετές φορές για να σχηματίσει ένα βλαστοκύστη, η οποία εισέρχεται στην κοιλότητα της μήτρας σε πέντε έως έξι ημέρες μετά τη γονιμοποίηση. Στη συνέχεια εμφυτεύματα στη μήτρα σε μια ημέρα ή δύο. Ως εκ τούτου, η όλη διαδικασία από τη γονιμοποίηση έως την εμφύτευση διαρκεί από έξι έως δέκα ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι η εμφύτευση συμβαίνει μεταξύ του 20ου και του 24thday του τακτικού εμμηνορροϊκού κύκλου σας.

Στάδια της εμφύτευσης:

Η εμφύτευση του εμβρύου εμφανίζεται στην έκτη ή έβδομη ημέρα μετά την ωορρηξία. Αυτή η διαδικασία έχει τρία στάδια:

 • Στο πρώτο στάδιο, το έμβρυο αποδίδει στο τοίχωμα της μήτρας (η επένδυση είναι ενδομήτριο). Αυτή η αρχική φάση της διαδικασίας εμφύτευσης ονομάζεται adplantation. Κατά το στάδιο αυτό, το έμβρυο είναι περίπου πέντε έως έξι ημέρες παλαιές  [1] .
 • Στο δεύτερο στάδιο, το γονιμοποιημένο ωάριο διαπερνά το τοίχωμα της μήτρας, έτσι ώστε να είναι ασφαλής στη μήτρα. Αυτή η διαδικασία είναι προσκόλληση της βλαστοκύστης στο ενδομήτριο.
 • Στο τρίτο στάδιο, το έμβρυο ενσωματώνει τελικά βαθιά μέσα στο τοίχωμα της μήτρας. Σε αυτό το σημείο, το ωάριο βρίσκεται στο ενδομητρίου κοιλότητας, και όπως το ενδομήτριο μεγαλώνει, η κοιλότητα είναι τυλιγμένο καλύτερα.

Τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης Εμφύτευση:

Κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, και έτσι είναι τα συμπτώματα της εμφύτευσης. Μπορούν επίσης να διαφέρει από την πρώτη εγκυμοσύνη στα επόμενα. Μερικές γυναίκες δεν παρατηρήσετε οποιαδήποτε συμπτώματα που σχετίζονται με την εμφύτευση. Παρακάτω αναφέρονται τα πιθανά σημεία εμφύτευσης που θα βοηθήσουν στην επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης σας.

1. Εμφύτευση αιμορραγία ή κηλίδες αίματος:

Είναι ένα από τα βασικά συμπτώματα της εμφύτευσης, και πιθανώς μια ακριβή ένδειξη της κύησης. Αυτό συμβαίνει όταν το έμβρυο ενσωματώνει στο μητρικό τοίχο. Έτσι, αν παρατηρήσετε ελαφρά αιμορραγία ή κηλίδες αίματος πριν από την έναρξη της περιόδου σας, δεν έχετε να ανησυχείτε.

Αλλά τι σημαίνει αιμορραγία εμφύτευσης μοιάζει; Είναι ροζ, λιγοστά και όχι το κόκκινο και το βαρύ σαν την περίοδο αιμορραγία. Δεν είναι συνεπής και δεν σχηματίζει θρόμβους. Η αιμορραγία μπορεί να είναι και να σβήνουν και διαρκεί από λίγες ώρες έως δύο ημέρες.

2. Εμφύτευση κράμπες:

Το δεύτερο κοινό σύμπτωμα μετά κηλίδες είναι εμφύτευση κράμπες, η οποία είναι παρόμοια με την περίοδο κράμπες. Ωστόσο, αυτές οι κράμπες είναι πιο ήπια και λιγότερο επώδυνη. Έτσι, όταν συμβεί εμφύτευση κράμπες; Θα τους εμπειρία στην πλάτη σας και κάτω μέρος της κοιλιάς και διαρκούν για μια-δυο μέρες. Είναι μερικές φορές συνδέονται με συνεχή συσπάσεις στο τοίχωμα της μήτρας. Εάν η κράμπες είναι σοβαρή και αφόρητη για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλό είναι να δείτε τον γιατρό σας.

3. αλλαγές του μαστού:

Σύντομα μετά την εμφύτευση, το σώμα σας αρχίζει να αλλάζει. Στήθη υποστούν μεταβολές, όπως η τρυφερότητα, πόνο και πρήξιμο. Είναι οφείλεται στα μεταβαλλόμενα επίπεδα γυναικείων ορμονών μετά τη σύλληψη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι αλλαγές είναι ορατές κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας καθώς και μία εβδομάδα μετά την ωορρηξία.

4. Αυξημένη βασική θερμοκρασία του σώματος:

Η βασική θερμοκρασία του σώματος (ΒΒΤ) είναι υψηλή κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης και μπορεί να είναι ένας τρόπος για να καθοριστεί εγκυμοσύνη. Δεν μπορείτε να παρακολουθείτε απαραίτητα τη θερμοκρασία του σώματός σας, αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να χαράξει ημερήσια θερμοκρασία σας, και να δούμε αν αυξάνεται. Η BBT αυξάνεται κατά το χρόνο της ωορρηξίας λόγω της αυξανόμενης ορμονών προγεστερόνη και παραμένει ανυψωμένη όταν συμβαίνει εμφύτευση.

5. Η συχνή ούρηση:

Η ανάγκη για ούρηση αυξάνεται εντός μιας εβδομάδας από την εμφύτευση. Το σώμα σας υφίσταται τεράστιες αλλαγές για να κάνει χώρο για το μωρό. Η αυξημένη παροχή αίματος στην περιοχή της πυέλου ασκεί πίεση στην ουροδόχο κύστη σας. Αυτή η πίεση αυξάνει την επιθυμία σας να ουρήσει.

6. πόθους τροφίμων / αποστροφή:

Αυτό είναι ένα άλλο εμφανή ένδειξη εμφύτευσης. Οι ορμόνες που παράγονται ως αποτέλεσμα της εμφύτευσης έχουν την τάση να αλλάξει προτιμήσεις της γυναίκας και αντιπαθεί για τα τρόφιμα. Μπορείτε να ποθούν για τα τρόφιμα που δεν έχετε δοκιμάσει πριν ή αντιπαθούν τα τρόφιμα που κάποτε αγάπησε. Ωστόσο, κάθε έντονη επιθυμία ή απέχθεια για τα τρόφιμα μέσα σε επτά ημέρες από την ωορρηξία δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σύμπτωμα την εμφύτευση.

7. Εξάψεις:

Είναι λιγότερο κοινά σημάδια της εμφύτευσης και να διαρκέσει για περίπου 15 λεπτά κατά τη στιγμή της εμφύτευσης. Κατά την εμφύτευση, τα επίπεδα των ορμονών μεταπίπτει γρήγορα προκαλώντας εξάψεις. Αν και είναι μια ασυνεπής σημάδι, μπορείτε ακόμα να το εξετάσει σε συνεργασία με τα άλλα συμπτώματα.

8. τραχηλική βλέννη:

Μια αύξηση στα επίπεδα προγεστερόνης μετά την εμφύτευση ενεργοποιεί τον τράχηλο της μήτρας για να διογκωθεί και να αυξάνει τη ροή του αίματος σε αυτό. Επιπλέον, οι αδένες μεγέθυνση και οι ορμόνες διεγείρουν τους αδένες να παράγουν περισσότερο τραχηλική βλέννη. Η βλέννα περιέχει έτσι λίγο αίμα, η οποία είναι ο λόγος για τραχηλικής βλέννας μετά την εμφύτευση φαίνεται ροζ ή καφέ χρώμα.

Αν και οι παραπάνω ενδείξεις θα μπορούσαν να καθορίσουν την εγκυμοσύνη σας, δεν μπορείτε να είστε σίγουροι μέχρι να πάρετε μια δοκιμή. Επίσης, να θυμάστε ότι δεν είναι κάθε γυναίκα έχει αυτά τα σημάδια.

Πώς να επιβεβαιώσει εάν Εμφύτευση σας είναι επιτυχής;

Ο μόνος τρόπος για να επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη σας είναι μέσω ενός τεστ εγκυμοσύνης. Εάν παρατηρήσετε κηλίδες αίματος, δηλαδή, αιμορραγία εμφύτευσης, περιμένετε για περίπου τρεις ημέρες και να κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι. Η συνέχεια θα κάνετε το τεστ, τόσο περισσότερο είναι οι πιθανότητες να πάρει ένα ακριβές αποτέλεσμα και να αυξήσει τα επίπεδα της hCG σας.

Ένας άλλος τρόπος για την επιβεβαίωση της εμφύτευσης πρόκειται για ένα υπερηχογράφημα για να ξέρω αν το έμβρυο είναι συνδεδεμένο με το τοίχωμα της μήτρας. Μετά από τρεις έως τέσσερις εβδομάδες από την εμφύτευση, μπορείτε να δείτε το έμβρυο στη μήτρα. Ωστόσο, υπερηχογράφημα θα μπορούσαν να έχουν δυσμενή επίδραση επί της ευαίσθητη διαδικασία της εμφύτευσης και εμβρυϊκής ανάπτυξης.

Βιώνοντας σημάδια, αλλά πήρε ένα αρνητικό αποτέλεσμα της εξέτασης;

Μπορεί να έχει τα σημάδια μιας επιτυχούς εμφύτευσης, αλλά μπορεί να καταλήξετε με αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ανεπαρκή ορμόνης hCG. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα χρειαστούν έως και δέκα ημέρες μετά την εμφύτευση να έχουν αρκετά hCG στον οργανισμό να δώσει θετικά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, είμαστε αισιόδοξοι και να είστε υπομονετικοί.

Πώς να αυξήσετε τις πιθανότητές σας εμφύτευση;

Οι δύο εβδομάδες μετά την έμμηνο κύκλο είναι αγχωτικό, αν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος. Τα αυξημένα επίπεδα στρες εμποδίζει τη σύλληψη με διάσπαση των επιπέδων ορμονών. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γνωρίζετε τους τρόπους για να βελτιώσει τις πιθανότητες επιτυχούς εμφύτευσης.

Οι ακόλουθες είναι οι πρακτικοί τρόποι για να κάνετε δύο εβδομάδες σας περιμένουν ευχάριστες:

1. Ισορροπημένη διατροφή για υγιή ορμονικών επιπέδων και επένδυση της μήτρας:

 • Πλούσια σε φυτικές ίνες τρόφιμα προωθούν υγιή επίπεδα οιστρογόνων, το μεταβολισμό και την πέψη. Τρώτε σκούρα φυλλώδη λαχανικά όπως το λάχανο, το κατσαρό λάχανο ή τεύτλα χόρτα, σπόρους λιναριού έδαφος, εμποτισμένο σπόρους και ξηρούς καρπούς, και δημητριακά ολικής αλέσεως. Έχετε περίπου 28 γραμμάρια φυτικών ινών κάθε μέρα.
 • Σούπερ τροφές υποστηρίξει υγιή επίπεδα ορμονών. Συμπεριλάβετε λάδι καρύδας, μουρουνέλαιο, τα μούρα goji (Arctium lappa) και μάκα (μάκα) στη διατροφή σας.
 • Υποστηρίξτε την υγιή ανάπτυξη του ενδομητρίου με τη λήψη της εγκυμοσύνης ασφαλή βότανα και το αίμα θρεπτικά τρόφιμα. Καταναλώστε βότανα όπως ιβίσκο, τσουκνίδα, κόκκινα φύλλα βατόμουρο και κίτρινο εγχύσεις λιμάνια ή αποσπάσματα. Αίμα θρεπτικά τρόφιμα περιλαμβάνουν σολομός, χόρτο τρέφονται κρέατα, ηλίανθο και σπόροι κολοκύθας, σπιρουλίνα και quinoa.
 • Συμπεριλάβετε τροφές που αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματός σας. Όταν τα επίπεδα της προγεστερόνης αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος αυξάνει επίσης. Ως εκ τούτου, μια ζεστή μήτρα είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για να υποστηρίξει μια νέα ζωή. Δοκιμάστε τη λήψη βραστά και σούπες με κάποια θέρμανση βότανα, όπως η κανέλα, το τζίντζερ και καγιέν.

2. Δημιουργία καλά συναισθήματα:

Μπορεί να έχετε υψηλές προσδοκίες κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων αναμονής για τα καλά νέα. Θα είναι συγκλονισμένοι με την αναμονή και το άγχος. Αυτό θα μπορούσε να απελευθερώσει ορμόνες του στρες που εμποδίζουν το σώμα σας από την σύλληψη.

Κρατήστε την ψυχραιμία σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Όνειρο για να πάρει έγκυος, αλλά δεν το εμμονή σας να κάνει. Κρατήστε τον εαυτό σας απασχολημένο και να αναλάβει τα καθήκοντα που σας αρέσει να κάνετε. Αυτό θα κρατήσει τα συναισθήματά σας υπό έλεγχο.

3. Ξανασκεφτείτε για φυσικές θεραπείες, βότανα και συμπληρώματα παίρνετε ήδη:

Ορισμένες φυσικές θεραπείες θα επηρεάσει τη μήτρα και έτσι να εμποδίσει την εμφύτευση. Αποφύγετε τις πρακτικές όπως τα πακέτα καστορέλαιο, αυτο-γονιμότητας μασάζ, Μάγια κοιλιακή μασάζ και Radiant Μήτρα θεραπευτικό λάδι. Όλες αυτές οι θεραπείες είναι μια χαρά πριν από την ωορρηξία, αλλά όχι κατά τη στιγμή της εμφύτευσης.

Μπορείτε να συνεχίσετε με το βελονισμό και τα φυτικά προγράμματα και την προγεννητική συμπληρώματα βιταμινών.

4. Πάρτε αρκετή ξεκούραση και να γαλουχήσει τον εαυτό σας:

Ενώ η αναμονή για τις ειδήσεις της εγκυμοσύνης σας, μπορεί να παρατηρείται συχνά τον εαυτό σας σφίγγοντας το σαγόνι σας, την κοιλιά ή κρατώντας τον ώμο σας σε υψηλά επίπεδα, τα οποία είναι όλα τα σημάδια του στρες. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις σκέψεις και τις θέσεις εργασίας που σας κάνουν να αισθάνεστε άγχος. Έχετε ένα υγιές περιβάλλον στο σπίτι και την εργασία.

 • Πηγαίνετε για ύπνο νωρίς, και να λάβει τα NAP στην ημέρα.
 • Αν είστε σε λειτουργία ή βαριά ασκήσεις, στροφή προς ζωηρό περπάτημα ή η γιόγκα γονιμότητας.
 • Nest μήτρα σας, το οποίο σημαίνει να είναι ένα ασφαλές περιβάλλον για την πρόσκληση του μωρού.
 • Αποκτήστε ένα μασάζ, να πάρει γύρω με τους αγαπητούς σας, το σχέδιο για μια ήρεμη εκδρομή.

5. Πιστέψτε στον εαυτό σας

Δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος, αν έχετε αμφιβολία για τις ικανότητές σας για να γεννήσει ένα μωρό. Αλλάξτε τρόπο σκέψης σας, και να πιστεύεις στον εαυτό σου. Οι αρνητικές σκέψεις θα μπορούσε να αλλάξει την ορμονική ισορροπία, επηρεάζοντας έτσι τις πιθανότητές σας υγιή ωορρηξία, την εμφύτευση και εγκυμοσύνη.

Θετικές επιβεβαιώσεις, παροχή συμβουλών, και ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει να σκέφτεστε θετικά για το σώμα σας και εσώτερο εαυτό. Ωστόσο, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί εν μία νυκτί. Έτσι, είναι ήπια, ενώ θα στραφούν σε μια θετική προσέγγιση.

Γιατί άραγε Ανώμαλη Εμφύτευση συμβεί;

Σε σπάνιες περιπτώσεις, ορισμένες γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν μη φυσιολογική εμφύτευση που οδηγεί σε απώλεια της εγκυμοσύνης. Αυτές οι σπάνιες περιπτώσεις, να περιλαμβάνουν:

1. έκτοπη κύηση:

Όταν το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται έξω από τον τράχηλο της μήτρας, ονομάζεται έκτοπη κύηση. Συνήθως, η εμφύτευση συμβαίνει στη σάλπιγγα, όταν το έμβρυο αποτυγχάνει να κατέβει στον τράχηλο. Κατά τη διαδικασία, μπορεί, μερικές φορές, αποδίδουν στην ωοθήκη ή στην κοιλιακή χώρα. Αυτό το είδος της εγκυμοσύνης πρέπει να τερματιστεί ιατρικά, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έντονη αιμορραγία εμφύτευσης και ρήξη. Είναι, ως εκ τούτου, μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης στο μέλλον.

2. υδατιδόμορφη mole:

Αυτό συμβαίνει όταν οι ταχέως διαιρούμενα βλαστοκύστης ίδια εμφυτεύματα στο τοίχωμα της μήτρας, αλλά δεν εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο έμβρυο. Αντί του εμβρύου, η βλαστοκύστη μετατρέπεται σε όγκο. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε όλα τα σημάδια της εγκυμοσύνης και μπορεί ακόμη και να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα τεστ εγκυμοσύνης οφείλεται στην παραγωγή της hCG από τα καρκινικά κύτταρα. Μόνο ένας υπέρηχος μπορεί να προσδιορισθεί η παρουσία υδατιδώδη mole.

3. Προβλήματα με τον πλακούντα:

Οι ανωμαλίες που σχετίζονται με τον πλακούντα εξαρτώνται από όπου η εμφύτευση γίνεται. Εάν η λειτουργία του πλακούντα επηρεάζεται αρνητικά, η εγκυμοσύνη δεν θα συνεχιστεί. Πλακούντα προβλήματα να οδηγήσει σε απώλεια της εγκυμοσύνης, και μια πρόωρη απώλεια ονομάζεται μια αποβολή. Αν συμβεί πλακούντα ανωμαλίες αργότερα στην εγκυμοσύνη, έχουν οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό, προκαλώντας επιπλοκές για τη μητέρα και το μωρό.

Εμφύτευση είναι το πρώτο βήμα της εγκυμοσύνης. Θα μπορούσε να είναι τόσο λεπτή ώστε να μην συνειδητοποιούν καν ότι έχει συμβεί μέσα στο σώμα σας. Αλλά όταν επιθυμία σας να μείνετε έγκυος είναι υψηλή, έχετε την τάση να συνδέσει κάθε μικρή αλλαγή στο σώμα σας για την εγκυμοσύνη. Το κλειδί είναι να μην αγχώνονται για το αποτέλεσμα ή απογοητευμένος, αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Η επόμενη έμμηνο ρύση είναι προ των πυλών!

Συχνές ερωτήσεις

Πόσο διαρκεί η εμφύτευση αιμορραγία;

Εμφύτευση αιμορραγία διαρκεί για μερικές ώρες έως δύο ημέρες. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να συνεχιστεί για περισσότερο από δύο ημέρες. Το μήκος εξαρτάται συνήθως από την ποσότητα του αίματος που απελευθερώνεται κατά τη διαδικασία της εμφύτευσης του εμβρύου, και ο χρόνος που χρειάζεται για το σώμα για να απαλλαγούμε από αυτό.

Πόσο διαρκεί η εμφύτευση κράμπες;

Εμφύτευση κράμπες διαρκεί για πέντε λεπτά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κράμπες θα διαρκέσουν για λιγότερο από πέντε λεπτά ή μέχρι δύο ημέρες.

Τι κράμπες εμφύτευση αισθάνονται αρέσει;

Είναι σαν ένα ελαφρύ τσίμπημα ή τράβηγμα πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα, και να αρχίσει περίπου μια εβδομάδα πριν την περίοδό σου. Μερικές γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν μόνο ένα επεισόδιο αυτό, ενώ κάποιοι άλλοι θα έχουν περιστασιακά κράμπες.

Αν χρήσιμα, μην ξεχάσετε να μοιραστείτε. Να τους γράψετε στο τμήμα σχόλιο παρακάτω.