Σημάδια καρκίνου του μαστού και συμπτώματα

Σημάδια καρκίνου του μαστού και συμπτώματα

Γνωρίζοντας πώς τα στήθη σας κανονικά εμφάνιση και αίσθηση είναι ένα σημαντικό μέρος της υγείας του μαστού. Η εύρεση του καρκίνου του μαστού όσο το δυνατόν νωρίτερα σας δίνει μια καλύτερη πιθανότητα της επιτυχούς θεραπείας. Αλλά γνωρίζοντας τι πρέπει να αναζητήσουμε δεν πάρει τη θέση της με τακτικές μαστογραφίες και άλλες δοκιμασίες διαλογής. Διαγνωστικές εξετάσεις μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τον καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο, ακόμη και πριν εμφανιστούν οποιαδήποτε συμπτώματα.

Το πιο κοινό σύμπτωμα του καρκίνου του μαστού είναι μια νέα κατ ‘αποκοπή ή μάζα. Μια ανώδυνη, σκληρή μάζα που έχει ακανόνιστα άκρα είναι πιο πιθανό να είναι καρκίνος, αλλά οι καρκίνοι του μαστού μπορεί να είναι τρυφερό, μαλακό, ή στρογγυλεμένες. Μπορούν ακόμη και να είναι επώδυνη. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να έχουμε οποιαδήποτε νέα μάζα του μαστού ή κατ ‘αποκοπήν ή του μαστού αλλαγή ελέγχεται από έναν φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης με εμπειρία στη διάγνωση παθήσεων του μαστού.

Άλλα πιθανά συμπτώματα του καρκίνου του μαστού περιλαμβάνουν:

 • Διόγκωση του συνόλου ή μέρους του μαστού (ακόμη και αν δεν διακριτές κατ ‘αποκοπή γίνεται αισθητή)
 • Ερεθισμός του δέρματος ή πτύχωση
 • Του μαστού ή της θηλής του πόνου
 • Εισολκή της θηλής (στροφή προς τα μέσα)
 • Ερυθρότητα, φλούδες, ή πάχυνση της θηλής ή του μαστού δέρματος
 • έκκριση θηλής (εκτός από το μητρικό γάλα)

Μερικές φορές ένα καρκίνο του μαστού μπορεί να εξαπλωθεί σε λεμφαδένες κάτω από το βραχίονα ή γύρω από το οστό του τραχήλου και να προκαλέσει ένα εξόγκωμα ή πρήξιμο εκεί, ακόμη και πριν από τον αρχικό όγκο στον ιστό του μαστού είναι αρκετά μεγάλο για να γίνουν αισθητές. Λεμφαδενοπάθεια πρέπει επίσης να ελέγχονται από έναν φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

Αν κάποιο από αυτά τα συμπτώματα μπορεί να προκληθεί από τα πράγματα εκτός από τον καρκίνο του μαστού, αν τα έχετε, θα πρέπει να αναφέρονται σε έναν φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης, έτσι ώστε αυτός ή αυτή μπορεί να βρει την αιτία.

Επειδή μαστογραφίες δεν βρίσκουν κάθε καρκίνου του μαστού, είναι σημαντικό για σας να γνωρίζετε τις αλλαγές στο στήθος σας και να γνωρίζουν τα σημεία και τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού.

Τι είναι ο καρκίνος του μαστού;

Ξεκινά ο καρκίνος του μαστού όταν τα κύτταρα στο μαστό αρχίζουν να αναπτύσσονται εκτός ελέγχου. Αυτά τα
κύτταρα συνήθως σχηματίζουν έναν όγκο που μπορεί συχνά να δει σε μια ακτινογραφία ή αισθητή σαν
εξόγκωμα. Ο όγκος είναι κακοήθης (καρκίνος) εάν τα κύτταρα μπορούν να αναπτυχθούν σε (εισβάλλουν)
στους περιβάλλοντες ιστούς ή εξάπλωση (μετάσταση) σε μακρινές περιοχές του σώματος. Του μαστού
καρκίνος εμφανίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις γυναίκες, αλλά οι άνδρες μπορούν να πάρουν τον καρκίνο του μαστού, πάρα πολύ.

Κύτταρα σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος μπορεί να γίνει καρκίνο και μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές του
σώματος.

Σε περίπτωση που ο καρκίνος του μαστού ξεκινά

καρκίνους του μαστού μπορεί να ξεκινήσει από διάφορα μέρη του μαστού. Οι περισσότεροι καρκίνοι του μαστού αρχίζουν στους αγωγούς που μεταφέρουν το γάλα στη θηλή (πορογενές καρκίνου). Μερικά ξεκινήσει στους αδένες που κάνουν το μητρικό γάλα (καρκίνοι lobular). Υπάρχουν επίσης και άλλοι τύποι καρκίνου του μαστού που είναι λιγότερο συχνές.

Ένας μικρός αριθμός καρκίνων αρχίσει σε άλλους ιστούς του μαστού. Αυτοί οι καρκίνοι ονομάζονται σαρκώματα και τα λεμφώματα και δεν είναι πραγματικά σκέφτηκε ο καρκίνος του μαστού.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί τύποι καρκίνου του μαστού μπορεί να προκαλέσει ένα εξόγκωμα στο στήθος, δεν είναι όλοι το κάνουν. Εκεί
είναι άλλα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού θα πρέπει να προσέξετε για και να υποβάλει έκθεση για την υγεία
παροχής υπηρεσιών περίθαλψης.

Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα περισσότερα κομμάτια του μαστού δεν είναι καρκίνος, είναι καλοήθεις.
Οι καλοήθεις όγκοι του μαστού είναι ανώμαλες αυξήσεις, αλλά δεν εξαπλωθεί έξω από
το στήθος και δεν είναι απειλητική για τη ζωή. Ωστόσο, ορισμένες καλοήθεις όγκους του μαστού μπορεί να
αυξήσει τον κίνδυνο μιας γυναίκας εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Κάθε κατ ‘αποκοπή του μαστού ή αλλαγή
πρέπει να ελεγχθεί από έναν φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης για να διαπιστωθεί αν είναι καλοήθη
ή ο καρκίνος και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει το μέλλον τον κίνδυνο για καρκίνο.

Πώς εξαπλώνεται ο καρκίνος του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να εξαπλωθεί όταν τα καρκινικά κύτταρα να μπει στο σύστημα αίμα ή λέμφο και
μεταφέρονται σε άλλα μέρη του σώματος. 

Το λεμφικό σύστημα είναι ένα δίκτυο λέμφου (ή λεμφικά) σκάφη βρίσκονται σε όλο το σώμα. Τα λεμφαγγεία μεταφέρουν το λεμφικό υγρό και συνδέστε λεμφαδένες. Οι λεμφαδένες είναι μικρά, σε σχήμα φασολιού συλλογές των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Λεμφαγγεία είναι σαν μικρές φλέβες, εκτός από το ότι φέρουν ένα διαυγές υγρό που ονομάζεται λέμφος (αντί του αίματος) μακριά από το στήθος. Λεμφικό περιέχει υγρό των ιστών και τα προϊόντα των αποβλήτων, καθώς και ανοσοποιητικό s κύτταρα ΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Ο καρκίνος του μαστού τα κύτταρα μπορούν να εισέλθουν λεμφαγγεία και να αρχίσει να αυξάνεται στους λεμφαδένες. Τα περισσότερα από τα λεμφαγγεία της διαρροής του μαστού σε:

 • Λεμφαδένες κάτω από το βραχίονα (μασχαλιαίους αδένες).
 • Οι λεμφαδένες γύρω από το οστό του τραχήλου (υπερκλείδιους και infraclavicular λεμφαδένες)
 • Οι λεμφαδένες μέσα στο στήθος κοντά στο οστό του στήθους (εσωτερική μαστικούς λεμφαδένες)

Αν τα καρκινικά κύτταρα έχουν εξαπλωθεί στους λεμφαδένες σας, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα ότι τα κύτταρα θα μπορούσαν να έχουν ταξιδέψει μέσα από το λεμφικό σύστημα και να εξαπλωθεί (μετάσταση) σε άλλα μέρη του σώματός σας. Οι περισσότερων λεμφαδένων με τον καρκίνο του μαστού, το πιο πιθανό είναι ότι ο καρκίνος μπορεί να βρεθεί και σε άλλα όργανα, όπως καλά. Εξαιτίας αυτού, βρίσκοντας τον καρκίνο σε έναν ή περισσότερους λεμφαδένες συχνά επηρεάζει σχέδιο θεραπείας σας. Συνήθως, η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός ή περισσότερων λεμφαδένων θα χρειαστεί να γνωρίζουμε εάν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί.

Ωστόσο, δεν είναι όλες οι γυναίκες με τα καρκινικά κύτταρα στους λεμφαδένες τους να αναπτύξουν μεταστάσεις, και μερικές γυναίκες δεν έχουν τα καρκινικά κύτταρα στους λεμφαδένες τους και αργότερα να αναπτύξουν μεταστάσεις.

Πώς μαστού Φόρμα καρκίνο;

Αλλαγές ή μεταλλάξεις στο DNA μπορούν να προκαλέσουν τα φυσιολογικά κύτταρα του μαστού για να γίνει ο καρκίνος. Ορισμένες DNA
οι αλλαγές πέρασε από τους γονείς (κληρονομική) και μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον
κίνδυνο για καρκίνο του μαστού. Άλλοι παράγοντες κινδύνου του τρόπου ζωής που σχετίζονται, όπως το τι τρώτε και πόσο ασκείστε, να αυξήσετε τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό πώς ακριβώς μερικοί από αυτούς τους παράγοντες κινδύνου προκαλούν τα φυσιολογικά κύτταρα για να γίνει ο καρκίνος. Οι ορμόνες φαίνεται να παίζουν ρόλο σε πολλές περιπτώσεις καρκίνου του μαστού, αλλά ακριβώς το πώς συμβαίνει αυτό δεν είναι πλήρως κατανοητός.

Κληρονομικές έναντι απέκτησε μεταλλάξεις του DNA

Τα φυσιολογικά κύτταρα του μαστού γίνονται καρκίνο, λόγω των αλλαγών (μεταλλάξεων) σε DNA. DNA είναι η χημική ουσία σε κάθε ένα από τα κύτταρά μας που κάνει μέχρι γονίδια μας. Τα γονίδια έχουν τις οδηγίες για το πώς λειτουργούν τα κύτταρά μας. Ορισμένες μεταλλάξεις του DNA κληρονομείται ή έχει περάσει σε σας από τους γονείς σας. Αυτό σημαίνει ότι οι μεταλλάξεις σε κάθε κύτταρο στο σώμα σας και ορισμένες μεταλλάξεις μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου. Προκαλούν πολλές από τις μορφές καρκίνου που τρέχει σε ορισμένες οικογένειες.

Αλλά οι περισσότερες αλλαγές του DNA συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού που αποκτήθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή λαμβάνει χώρα στα κύτταρα του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας και όχι να έχει κληρονομήσει. Επίκτητη αλλαγές DNA λαμβάνουν χώρα πάροδο του χρόνου και είναι μόνο στα καρκινικά κύτταρα του μαστού, όχι σε κάθε κύτταρο του σώματος.

Μεταλλαγμένο DNA μπορεί να οδηγήσει σε μεταλλαγμένα γονίδια. Ορισμένα γονίδια ελέγχουν όταν τα κύτταρά μας αναπτύσσονται, διαιρούνται σε νέα κύτταρα, και πεθαίνουν. Οι αλλαγές σε αυτά τα γονίδια που συνδέονται με τον καρκίνο.

ογκογονίδια

Τα γονίδια που επιταχύνουν την κυτταρική διαίρεση που ονομάζεται ογκογονίδια.

Πρωτο-ογκογονίδια είναι γονίδια που συνήθως βοηθούν τα κύτταρα να αναπτυχθούν. Όταν ένα πρωτο-ογκογονίδιο μεταλλάσσεται
(αλλαγές) ή υπάρχουν πάρα πολλά αντίτυπα, γίνεται ένα «κακό» γονίδιο το οποίο μπορεί να παραμείνει σε λειτουργία ή ενεργοποιείται όταν δεν υποτίθεται ότι είναι. Όταν συμβαίνει αυτό, το κύτταρο αναπτύσσεται εκτός ελέγχου και να κάνει περισσότερα κύτταρα που αναπτύσσονται εκτός ελέγχου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο. Αυτό το κακό γονίδιο ονομάζεται ογκογονίδιο.

Σκεφτείτε ένα κύτταρο, όπως ένα αυτοκίνητο. Για το αυτοκίνητο για να λειτουργήσει σωστά, πρέπει να είναι τρόποι για να ελέγξει πόσο γρήγορα θα πάει εκεί. Ένα πρωτο-ογκογονίδιο κανονικά λειτουργεί με έναν τρόπο που είναι σαν ένα πεντάλ του γκαζιού. Βοηθάει στον έλεγχο πώς και πότε το κύτταρο μεγαλώνει και διχάζει. Μια ογκογονίδιο είναι σαν ένα πεντάλ του γκαζιού που έχει κολλήσει κάτω, η οποία προκαλεί το κύτταρο να διαιρέσει εκτός ελέγχου.

γονίδια καταστολής όγκων

Τα ογκοκατασταλτικά γονίδια είναι φυσιολογικά γονίδια που επιβραδύνουν την κυτταρική διαίρεση, την επισκευή λάθη DNA, ή δίνουν εντολή στα κύτταρα πότε να πεθάνει (μια διαδικασία γνωστή ως απόπτωση ή προγραμματισμένος κυτταρικός θάνατος). Όταν όγκου γονίδια καταστολής δεν λειτουργούν σωστά, τα κύτταρα μπορούν να αναπτύσσονται εκτός ελέγχου και να κάνει περισσότερα κύτταρα που αναπτύσσονται εκτός ελέγχου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο.

Ένα ογκοκατασταλτικό γονίδιο είναι σαν το πεντάλ φρένου σε ένα αυτοκίνητο. Είναι συνήθως κρατά τα κύτταρα από τη διαίρεση πάρα πολύ γρήγορα, ακριβώς όπως ένα φρένο κρατά ένα αυτοκίνητο από το να πηγαίνουν πάρα πολύ γρήγορα. Όταν κάτι πάει στραβά με το γονίδιο, όπως μια μετάλλαξη, τα «φρένα» δεν λειτουργούν και την κυτταρική διαίρεση μπορεί να βγει εκτός ελέγχου.

Κληρονομικές γονιδιακές αλλαγές

Ορισμένες κληρονομήσει μεταλλάξεις του DNA (αλλαγές) μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο για
την ανάπτυξη ορισμένων μορφών καρκίνου και συνδέονται με πολλές από τις μορφές καρκίνου που τρέχει σε
ορισμένες οικογένειες. Για παράδειγμα, τα γονίδια BRCA (BRCA1 και BRCA2) είναι γονίδια καταστολείς όγκων. Όταν ένα από αυτά τα γονίδια αλλαγές, καταστέλλει πλέον μη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων, και ο καρκίνος είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν. Μια αλλαγή σε ένα από αυτά τα γονίδια μπορεί να μεταφερθεί από ένα γονέα.

Οι γυναίκες έχουν ήδη αρχίσει να επωφεληθούν από την πρόοδο στην κατανόηση της γενετικής βάσης της
καρκίνο του μαστού. Ο γενετικός έλεγχος μπορεί να εντοπίσει κάποιες γυναίκες που έχουν κληρονομήσει
μεταλλάξεις στα γονίδια BRCA1 ή BRCA2 ογκοκατασταλτικό (ή λιγότερο συχνά σε άλλα γονίδια, όπως ΡΤΕΝ ή ΤΡ53). Αυτές οι γυναίκες μπορούν στη συνέχεια να λάβει μέτρα για να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού και κάνουν σχέδια για να ψάξουν για τις αλλαγές στα στήθη τους για να σας βοηθήσει να βρείτε τον καρκίνο σε πρώιμο και πιο θεραπεύσιμο στάδιο.

Οι μεταλλάξεις στα γονίδια καταστολείς όγκων όπως τα γονίδια BRCA θεωρείται «υψηλής διεισδυτικότητας», επειδή συχνά οδηγούν σε καρκίνο. Παρά το γεγονός ότι πολλές γυναίκες με μεταλλάξεις υψηλής διεισδυτικότητας αναπτύξουν καρκίνο, οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού), που δεν προκαλείται από αυτό το είδος της μετάλλαξης.

Πιο συχνά, οι μεταλλάξεις χαμηλής διεισδυτικότητας ή παραλλαγές γονιδίων είναι ένας παράγοντας στην ανάπτυξη του καρκίνου.
Κάθε ένα από αυτά μπορεί να έχει μικρή επίδραση στον καρκίνο που συμβαίνουν σε κάθε ένα άτομο, αλλά η συνολική επίδραση στον πληθυσμό μπορεί να είναι μεγάλη, επειδή οι μεταλλάξεις είναι συχνές, και οι άνθρωποι έχουν συχνά περισσότερες από μία ταυτόχρονα. Τα γονίδια που εμπλέκονται μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα όπως τα επίπεδα των ορμονών, το μεταβολισμό, ή άλλα πράγματα που παράγοντες κινδύνου επιπτώσεις για τον καρκίνο του μαστού. Αυτά τα γονίδια μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο μέρος του κινδύνου του καρκίνου του μαστού που τρέχει σε οικογένειες.

Κεκτημένα γονιδιακές αλλαγές

Οι περισσότερες μεταλλάξεις του DNA που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού λαμβάνουν χώρα στα κύτταρα του μαστού κατά τη διάρκεια μιας γυναίκας
της ζωής, αντί να έχει κληρονομήσει. Αυτά αποκτώνται μεταλλάξεις των ογκογονιδίων ή / και ογκοκατασταλτικά γονίδια μπορεί να προκύψει από άλλους παράγοντες, όπως η ακτινοβολία ή καρκινογόνες χημικές ουσίες. Αλλά μέχρι στιγμής, τα αίτια της πιο απέκτησε μεταλλάξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καρκίνο του μαστού είναι ακόμη άγνωστες. Οι περισσότεροι καρκίνοι του μαστού έχουν αρκετές αποκτήσει γονιδιακές μεταλλάξεις.

Οι δοκιμές να εντοπίσουν απέκτησε αλλαγές γονιδίου μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να προβλέψει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις προοπτικές
(πρόγνωση) για μερικές γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Για παράδειγμα, οι δοκιμές μπορούν να εντοπίσουν γυναίκες των οποίων ο καρκίνος του μαστού τα κύτταρα έχουν πάρα πολλά αντίγραφα του ογκογονιδίου HER2. Αυτοί οι καρκίνοι έχουν την τάση να αναπτύσσονται και να εξαπλωθεί πιο γρήγορα. Υπάρχουν φάρμακα που στοχεύουν αυτές τις αλλαγές των καρκινικών κυττάρων και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων για τους ασθενείς.

Πόσο συχνή είναι ο καρκίνος του μαστού;

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος στις αμερικανικές γυναίκες, εκτός από τους καρκίνους του δέρματος.

εκτιμήσεις τρέχον έτος για τον καρκίνο του μαστού

Οι εκτιμήσεις της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τον καρκίνο του μαστού στις Ηνωμένες Πολιτείες για το
2017 είναι: 

 • Σχετικά με 252.710 νέες περιπτώσεις διηθητικού καρκίνου του μαστού θα διαγνωσθεί σε γυναίκες. 
 • Σχετικά με 63.410 νέες περιπτώσεις καρκίνωμα in situ (CIS) θα διαγνωστούν (CIS είναι μη επεμβατική και είναι η πρώτη μορφή του καρκίνου του μαστού). 
 • Σχετικά 40.610 γυναίκες θα πεθάνουν από καρκίνο του μαστού.

Τάσεις στη συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του μαστού

Τα τελευταία χρόνια, τα ποσοστά εμφάνισης ήταν η ίδια σε λευκό και αφρικανικές αμερικανικές γυναίκες. Ο καρκίνος του μαστού είναι πιο κοινή σε αυτές τις γυναίκες, σε σύγκριση με τις γυναίκες άλλων φυλών / εθνικότητες.

Οι τάσεις των θανάτων από καρκίνο του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες. (Μόνο ο καρκίνος του πνεύμονα σκοτώνει περισσότερες γυναίκες κάθε χρόνο.) Η πιθανότητα ότι μια γυναίκα θα πεθάνει από καρκίνο του μαστού είναι περίπου 1 στις 37 (περίπου 2,7%).

Τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο του μαστού μειώθηκαν από το 1989 έως το 2007. Από το 2007, τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο του μαστού ήταν σταθερή σε γυναίκες κάτω των 50 ετών, αλλά συνέχισε να μειώνεται σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας.

Αυτές οι μειώσεις που πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα της εύρεσης του καρκίνου του μαστού νωρίτερα μέσα ελέγχου και την αύξηση της ευαισθητοποίησης, καθώς και καλύτερες θεραπείες.

επιζώντες του καρκίνου του μαστού

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 3,1 εκατομμύρια επιζώντες του καρκίνου του μαστού στις Ηνωμένες Πολιτείες. (Αυτό περιλαμβάνει γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται και όσοι έχουν ολοκληρώσει τη θεραπεία.)

Τα ποσοστά επιβίωσης συζητούνται στο τμήμα για τα ποσοστά επιβίωσης καρκίνου του μαστού κατά στάδιο.

Τι νέο υπάρχει στο Breast Cancer Research;

Οι ερευνητές σε όλο τον κόσμο εργάζονται για να βρουν καλύτερους τρόπους για την πρόληψη, τον εντοπισμό και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών και των επιζώντων.

Ο καρκίνος του μαστού είναι να μελετηθεί σε πολλά ιατρικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. Μερικά από τα πολλά ενεργά τους τομείς της έρευνας περιλαμβάνουν:

 • αίτια του καρκίνου του μαστού
 • Η μείωση του κινδύνου του καρκίνου του μαστού
 • Διαχείριση DCIS
 • Νέες εργαστηριακές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού
 • Νέες απεικονιστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού
 • θεραπεία του καρκίνου του μαστού

Αιτίες του καρκίνου του μαστού

Οι μελέτες συνεχίζουν να αποκαλύψει παράγοντες του τρόπου ζωής και των συνηθειών, καθώς και κληρονομήσει τα γονίδια, που επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα:

 • Αρκετές μελέτες που εξετάζουν την επίδραση της άσκησης, απώλεια ή αύξηση βάρους, και τη διατροφή σε κίνδυνο.
 • Μελέτες για τη βέλτιστη χρήση των γενετικών δοκιμών για BRCA1 και BRCA2 μεταλλάξεις συνεχίσει με ταχύ ρυθμό.
 • Οι επιστήμονες διερεύνηση του τρόπου με κοινές παραλλαγές του γονιδίου (μικρές αλλαγές στα γονίδια που δεν είναι τόσο σημαντική όσο μεταλλάξεις) μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. γονιδιακές παραλλαγές συνήθως έχουν μόνο μέτρια επίδραση στον κίνδυνο, αλλά όταν λαμβάνονται μαζί μπορεί ενδεχομένως να έχουν μεγάλο αντίκτυπο.
 • Πιθανές αιτίες του καρκίνου του μαστού στο περιβάλλον έχουν λάβει, επίσης, μεγαλύτερη προσοχή τα τελευταία χρόνια. Ενώ ένα μεγάλο μέρος της επιστήμης για το θέμα αυτό βρίσκεται ακόμα σε πρώιμα στάδια της, αυτός είναι ένας τομέας της ενεργού έρευνας.
 • Μια μεγάλη, μακροχρόνια μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας (NIEHS) τώρα γίνεται για να σας βοηθήσει να βρείτε τις αιτίες του καρκίνου του μαστού. Γνωστή ως η μελέτη αδελφή, που έχει εγγραφεί 50.000 γυναίκες που έχουν αδελφές με καρκίνο του μαστού. Η μελέτη αυτή θα ακολουθήσει αυτές τις γυναίκες για τουλάχιστον 10 χρόνια και να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τα γονίδια, τον τρόπο ζωής και περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού. Ένα παρακλάδι της μελέτης αδελφή, οι δύο αδελφές Μελέτη, έχει σχεδιαστεί για να εξετάσει πιθανές αιτίες της πρόωρης εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Η μείωση του κινδύνου του καρκίνου του μαστού

Οι ερευνητές συνεχίζουν να αναζητούν φάρμακα που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του μαστού, ιδιαίτερα σε γυναίκες που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο.

 • Τα φάρμακα ορμονική θεραπεία συνήθως χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, αλλά ορισμένοι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του. Δύο φάρμακα, ταμοξιφαίνη και η ραλοξιφαίνη, έχουν ήδη εγκριθεί για το σκοπό αυτό, αν και ανησυχίες για τις παρενέργειες έχουν περιορίσει τη χρήση τους. Αναστολείς αρωματάσης όπως εξεμεστάνη, αναστροζόλη, λετροζόλη και εξετάζονται επίσης να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού.
 • Πολλά άλλα φάρμακα, επίσης, να μελετηθεί ως τρόπους για να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του μαστού.
 • Άλλες κλινικές δοκιμές κοιτάζοντας μείωσης του καρκίνου του μαστού ως ακούσιο αποτέλεσμα των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους. Ναρκωτικά ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν διφωσφονικά (φάρμακα για την οστεοπόρωση), αναστολείς της COX-2, μη-στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα, και στατίνες (χρησιμοποιούνται για τη μείωση της χοληστερόλης).
 • Διαιτητικά συμπληρώματα διατροφής είναι επίσης μελετάται για να δουν αν μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Σε αυτές περιλαμβάνονται το λινολεϊκό οξύ, το φυλλικό οξύ, οξέα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και βιταμίνες Β6 και Δ Μολονότι κάποιες ανθρώπινες μελέτες αυτών των συμπληρωμάτων έχουν ολοκληρωθεί, πολύ λίγα έχουν δημοσιευθεί στη διαθέσιμη ιατρική βιβλιογραφία μέχρι σήμερα.

Αυτό το είδος της έρευνας διαρκεί πολλά χρόνια. Θα μπορούσε να είναι λίγο καιρό πριν είναι διαθέσιμες ουσιαστικά αποτελέσματα σε οποιαδήποτε από αυτές τις ενώσεις.

Διαχείριση DCIS

Σε πορογενές καρκίνωμα in situ (DCIS), τα μη φυσιολογικά κύτταρα είναι ακριβώς στην κορυφή των στρωμάτων των κυττάρων στους αγωγούς εντός του μαστού και δεν έχουν εισβάλει οποιαδήποτε βαθύτερα. Σε μερικές γυναίκες, DCIS μετατρέπεται σε διηθητικό καρκίνο του μαστού, ή μερικές φορές μια περιοχή του DCIS περιέχει διηθητικό καρκίνο. Σε μερικές γυναίκες, όμως, τα κύτταρα απλά μείνετε μέσα στους πόρους και ποτέ δεν εισβάλει βαθύτερα ή εξαπλωθεί στους λεμφαδένες ή άλλα όργανα. Η αβεβαιότητα για το πώς θα συμπεριφερθεί DCIS μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξει τις καλύτερες θεραπείες. Οι ερευνητές αναζητούν τρόπους για να βοηθήσει με αυτές τις προκλήσεις.

Οι ερευνητές μελετούν τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των στατιστικών μεθόδων για την εκτίμηση των πιθανοτήτων που DCIS μιας γυναίκας θα γίνει επεμβατική. βοηθήματα απόφαση είναι μια άλλη προσέγγιση. Ζητούν μια γυναίκα με DCIS ερωτήσεις που την βοηθήσει να αποφασίσετε ποια παράγοντες (όπως η επιβίωση, την πρόληψη της υποτροπής, και παρενέργειες) που θεωρεί πιο σημαντικό για την επιλογή μιας θεραπείας.

Μια άλλη πρόσφατη τομέα της έρευνας και συζήτησης μεταξύ των ειδικών του καρκίνου του μαστού είναι κατά πόσον η αλλαγή του ονόματος του DCIS σε ένα που τονίζει ότι αυτό δεν είναι ένα διηθητικό καρκίνο θα μπορούσαν να βοηθήσουν κάποιες γυναίκες αποφεύγουν υπερβολικά επιθετική θεραπεία.

Νεότερο εργαστηριακές εξετάσεις

Δοκιμές για κυκλοφορούντων κυττάρων όγκου (ΚΜΑ)

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι σε πολλές γυναίκες με καρκίνο του μαστού, τα κύτταρα μπορεί να ξεφύγει από τον όγκο και να εισέλθουν στο αίμα. Αυτά τα κυκλοφορούντα κύτταρα όγκου μπορεί να ανιχνευθεί με ευαίσθητο εργαστηριακές εξετάσεις. Αν και αυτές οι δοκιμές μπορούν να βοηθήσουν να προβλέψει ποιοι ασθενείς μπορεί να έχουν καρκίνο του μαστού που έχει εξαπλωθεί πέρα ​​από το μαστό (μεταστατική νόσο), δεν είναι σαφές ότι η χρήση αυτών των εξετάσεων μπορεί να πει αν ο καρκίνος θα επιστρέψει μετά τη θεραπεία (επαναληφθεί) ή να βοηθήσουν τους ασθενείς ζήσε περισσότερο.

Νεότερες απεικονιστικές εξετάσεις

Νεότερες απεικονιστικές μέθοδοι μελετώνται τώρα για την αξιολόγηση των αλλαγών του μαστού που μπορεί να είναι καρκίνος.

Σπινθηρομαστογραφία (απεικόνιση μοριακό μαστού)

Σε αυτή τη δοκιμή, μια ελαφρώς ραδιενεργό φάρμακο που ονομάζεται ένας ιχνηθέτης εγχέεται μέσα σε μία φλέβα. Ο ιχνηλάτης συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού και ανιχνεύεται από μια ειδική κάμερα.

Αυτή η τεχνική είναι ακόμη υπό μελέτη για να δούμε αν αυτό θα είναι χρήσιμο στην εύρεση των καρκίνων του μαστού. Μερικοί γιατροί πιστεύουν ότι μπορεί να είναι χρήσιμη για την εξέταση ύποπτες περιοχές που βρέθηκαν από τακτικές μαστογραφίες, αλλά η ακριβής ρόλος του είναι ακόμα ασαφής. Η τρέχουσα έρευνα έχει ως στόχο τη βελτίωση της τεχνολογίας και την αξιολόγηση της χρήσης του σε ειδικές περιπτώσεις, όπως στα πυκνούς μαστούς των νεότερων γυναικών.

Θεραπεία

Ογκοπλαστική χειρουργική επέμβαση

Μαστού-χειρουργική επέμβαση διατήρησης (ογκεκτομή ή μερική μαστεκτομή) μπορεί συχνά να χρησιμοποιηθεί για καρκίνους του μαστού σε πρώιμο στάδιο. Αλλά για μερικές γυναίκες, μπορεί να οδηγήσει σε στήθη διαφορετικών μεγεθών ή / και σχημάτων. Για μεγαλύτερους όγκους, θα μπορούσε ακόμη και να μην είναι δυνατή, και μπορεί να χρειαστεί αντ ‘αυτού μια μαστεκτομή. Οι Μερικοί γιατροί αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος με το συνδυασμό χειρουργική επέμβαση για καρκίνο και πλαστική χειρουργική τεχνικές, γνωστές ως Ογκοπλαστική χειρουργική επέμβαση . Αυτό συνήθως περιλαμβάνει την αναμόρφωση του μαστού κατά το χρόνο της αρχικής χειρουργικής επέμβασης, όπως κάνει μια μερική αποκατάσταση του μαστού μετά διατήρησης του μαστού χειρουργική επέμβαση ή πλήρη ανακατασκευή μετά από μαστεκτομή. Ογκοπλαστική χειρουργική επέμβαση μπορεί να σημαίνει λειτουργούν σε άλλο μαστό, καθώς και να κάνει το στήθος πιο όμοια.

Στοχευμένη φάρμακα θεραπεία

Στοχευμένες θεραπείες είναι μια ομάδα φαρμάκων που στοχεύουν ειδικά γονιδιακές αλλαγές στα καρκινικά κύτταρα που βοηθούν τα κύτταρα να αναπτυχθούν και να εξαπλωθεί. Οι νέες στοχευμένες θεραπείες που μελετώνται για χρήση κατά του καρκίνου του μαστού, συμπεριλαμβανομένων:

Οι αναστολείς PARP: Αυτά τα φάρμακα είναι πιο πιθανό να είναι χρήσιμες κατά των καρκίνων που προκαλούνται από BRCA μεταλλάξεις, και έχουν δείξει κάποια υπόσχεση στη θεραπεία ορισμένων μορφών καρκίνου του μαστού. Περαιτέρω μελέτες έχουν γίνει για να καθορίσει πότε αυτά τα φάρμακα μπορεί να είναι πιο χρήσιμη.

Τα φάρμακα κατά της αγγειογένεσης: Για να αυξηθεί καρκίνους, τα αιμοφόρα αγγεία να αναπτυχθούν για να θρέψει τα καρκινικά κύτταρα. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται αγγειογένεση. Ο αποκλεισμός της αγγειογένεσης μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Αρκετά φάρμακα αντι-αγγειογένεσης που δοκιμάζεται σε κλινικές δοκιμές.

Άλλα φάρμακα που στοχεύουν: Άλλοι πιθανοί στόχοι για νέα φάρμακα κατά του καρκίνου του μαστού έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια. Φάρμακα με βάση τους στόχους αυτούς είναι τώρα υπό μελέτη, αλλά οι περισσότεροι είναι ακόμη στα πρώτα στάδια των κλινικών δοκιμών. Υπάρχει ένα ειδικό ερευνητικό ενδιαφέρον για τη στοχευμένη φάρμακα για τη θεραπεία του τριπλού αρνητικού καρκίνου του μαστού.

Bone-κατευθυνόμενη θεραπείες

Όταν ο καρκίνος του μαστού εξαπλώνεται, συχνά πηγαίνει στα οστά. Μερικά φάρμακα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του καρκίνου στα οστά, και θα μπορούσε ακόμη και να βοηθήσει στην πρόληψη του. Οι μελέτες που εξετάζουν αν κάποιο από αυτά τα φάρμακα μπορεί να βοηθήσει άλλες θεραπείες για τον καρκίνο λειτουργήσει καλύτερα.

Οι ερευνητές αναζητούν νέα φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού που έχει εξαπλωθεί στα οστά. Είναι, επίσης, αναζητούν τρόπους για να εντοπίσει και να στοχεύσει τους δείκτες που επηρεάζουν τον κύκλο εργασιών των οστών.

παρενέργειες της θεραπείας

Αργά και μακροπρόθεσμες παρενέργειες των διαφορετικών τύπων θεραπείας του καρκίνου του μαστού είναι μια άλλη ενεργή περιοχή έρευνας. Οι μελέτες που εξετάζουν ποιες είναι οι παρενέργειες, καθώς και πώς να τα διαχειριστούν.