Μπορώ να τρώτε μύδια ενώ έγκυος;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι σημαντικό να τρώτε τα σωστά τρόφιμα. Αυτό ισχύει όχι μόνο επειδή η υγιεινή διατροφή βοηθά στην παροχή τόσο εσείς όσο και το μωρό σας με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για να υποστηρίξει τις κυτταρικές διεργασίες σας, αλλά και επειδή αποφυγή ορισμένων τροφών βοηθά στην πρόληψη του κινδύνου έκθεσης σε τοξίνες και τα βακτήρια που μπορούν να βλάψουν το αναπτυσσόμενο μωρό. Τα μύδια είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Τώρα μιλάμε για να φάω μύδια τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Υγεία Εγκυμοσύνη

Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό είναι σημαντικό να μην εκθέσει τον εαυτό σας με πηγές των βακτηρίων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το πρώτο είναι ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι πολύ λιγότερο ενεργό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – αυτό βοηθά να κρατήσει τα κύτταρα σας από το να επιτεθεί το αυξανόμενο μωρό σας, να εξηγήσει δρχ. Michael Ρόιζεν και Μεχμέτ Οζ στο βιβλίο τους «You: Έχοντας ένα μωρό.» Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ορισμένα βακτήρια μπορεί να διαπεράσει τον πλακούντα και τη ζημία ή να σκοτώσει ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο.

Οστρακόδερμο

Οστρακοειδή μπορεί να είναι μια πηγή πολλών βιταμινών και ανόργανων στοιχείων, καθώς και πρωτεΐνη, αλλά έχουν επίσης τη δυνατότητα να φιλοξενούν επικίνδυνα βακτήρια. Ένα από τα πιο κοινά βακτηρίδια σε μύδια, στρείδια, μύδια, και άλλα οστρακόδερμα είναι Vibrio vulnificus, το οποίο είναι ένα ραβδόμορφο βακτηριακά είδη ικανά να επιβιώνουν στο περιβάλλον υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι του θαλασσινού νερού. Vibrio είναι μια κοινή αιτία τροφικής δηλητηρίασης από κατανάλωση ωμού ή μαγειρεμένα οστρακοειδή, εξηγεί την ιστοσελίδα ενημέρωσης των καταναλωτών SafeOyster.org.

Η μόλυνση με Vibrio

Δεν είναι γνωστό κατά πόσο τα βακτήρια Vibrio μπορεί να διαπεράσει τον πλακούντα, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα είδη βακτηρίων που είναι υπεύθυνα για την τροφική δηλητηρίαση που μπορούν να διασχίσουν, που σημαίνει ότι είναι καλύτερο να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος μόλυνσης Vibrio. Υπό κανονικές συνθήκες, υγιείς ενήλικες, Vibrio προκαλεί γαστρεντερικά συμπτώματα όπως διάρροια και ναυτία, αλλά σε έγκυες γυναίκες – οφείλεται σε καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος τους – λοίμωξη Vibrio μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρό.

μύδι κατανάλωση

Μύδια συνήθως δεν τρώγονται ωμά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να είναι μια πηγή της μόλυνσης ή τροφικές ασθένειες από τις πρώτες κέλυφος. Ακόμα, AmericanPregnancy.org προειδοποιεί ότι αν θέλει κάποιος να φάει μύδια, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι είστε καλά μαγειρεμένα. Για να είναι ασφαλείς, μαγειρέψτε μύδια και άλλα οστρακοειδή, μέχρι τα κελύφη τους ανοικτά, και πετάξτε τυχόν μύδια που δεν ανοίγουν από μόνα τους κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

μύδι Διατροφή

Με την επιφύλαξη ότι τα μύδια πρέπει να είναι καλά μαγειρεμένο, είναι πραγματικά πολύ καλές πηγές των πολλών σημαντικών θρεπτικών συστατικών, εξηγεί ένα άρθρο του 1990 στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Συλλόγου Διαιτητικά.» Όπως και πολλά άλλα οστρακοειδή, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και μεταλλικά ψευδαργύρου. Είναι επίσης πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, η οποία θα πρέπει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να αυξήσει τον όγκο του αίματος σας. Τέλος, τα μύδια είναι χαμηλά σε λιπαρά, καθιστώντας τα την καρδιά-υγιή.