Μπορείτε να Φάτε στρείδια ενώ έγκυος;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ορισμένα τρόφιμα τα οποία είναι ασφαλή υπό κανονικές συνθήκες να καταστούν επιβλαβείς. Πολλές έγκυες γυναίκες μπορεί να ανησυχούν για την προσθήκη ορισμένων τροφίμων στη διατροφή τους, ενώ περιμένουν, και τα στρείδια είναι ένας από αυτούς. Αλλά μπορείτε να τρώτε στρείδια τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τα στρείδια είναι ένα γκουρμέ λιχουδιά και μπορεί ακόμη και να είναι ένα από τα αγαπημένα σας φαγητά ποτέ. Αλλά τα στρείδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θεωρείται ασφαλής;

Όπως κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης της ζωής σας, είστε υπεύθυνοι για τον εαυτό σας και για το μωρό στη μήτρα σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας υγιής τρόπος ζωής είναι ακόμα πιο απαραίτητη αυτή τη στιγμή. Έτσι, για να καθαρίσετε τις αμφιβολίες σας σχετικά με τα στρείδια κατανάλωση εδώ είναι μικρό οδηγό μας για εσάς.

Οφέλη από Στρείδια

Τα στρείδια πιστεύεται ότι είναι γεμάτη με πολλά θρεπτικά συστατικά, και η κατανάλωσή τους θεωρείται για να έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Μερικά από αυτά είναι:

  • Τα στρείδια είναι χαμηλά σε θερμίδες, η οποία τους μια τέλεια επιλογή για όσους προσπαθούν να διατηρήσουν το βάρος τους υπό έλεγχο κάνει.
  • Τα στρείδια είναι επίσης χαμηλή σε λιπαρά και πλούσια σε πρωτεΐνες. Στην πραγματικότητα, είναι ένα ιδανικό άπαχο πηγή πρωτεΐνης που πρόκειται να προστεθούν στην δίαιτα κάποια στιγμή.
  • Τα στρείδια είναι μια εξαιρετική φυσική πηγή ψευδαργύρου. Ακριβώς ένα τμήμα 3 Οζ πιστεύεται ότι περιέχει 67 mg ψευδαργύρου, η οποία είναι μία από τις πολλές σημαντικές ανόργανων στοιχείων που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Τα στρείδια είναι επίσης καλό για την καρδιά σας. Περιέχουν σημαντικές υγιείς ανόργανων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνη Ε, τα οποία πιστεύεται ότι μειώνουν τη φλεγμονή και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Ενώ τα στρείδια γεμάτη με πολλά οφέλη για την υγεία, που μπορεί να είναι επωφελής για τις έγκυες γυναίκες, οι ειδικοί γιατροί προτείνουν τον περιορισμό της κατανάλωσης αυτής θαλασσινών. Γιατί?

Γιατί Όριο Διατροφή Στρείδια Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ο κανόνας του αντίχειρα, για την εφαρμογή για την ασφαλή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση κάθε ζώο κρέας που είναι ωμά. Σύμφωνα με μαγειρεμένο ή ωμό κρέας θεωρείται ότι περιέχει πολλά βακτήρια που μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις, και μερικές φορές μπορεί να περάσουν φραγμό του πλακούντα σας, βάζοντας το αυξανόμενο μωρό σας σε κίνδυνο.

 • Οι έγκυες γυναίκες έχουν κατασταλεί το ανοσοποιητικό σύστημα και στρείδια (πρώτες) πιστεύεται ότι είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες τροφικής δηλητηρίασης θαλασσινά σχετίζονται. Πρώτες στρείδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε καμία περίπτωση, δεν είναι προτιμότερη.
 • Σύμφωνα με μαγειρεμένα στρείδια μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρές λοιμώξεις για την ανάπτυξη του εμβρύου σας. Στην πραγματικότητα, είναι επίσης πιστεύεται ότι προκαλούν νευρολογικές βλάβες και αποβολή.
 • Ψημένα στρείδια, από την άλλη πλευρά, έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, και μπορεί να είναι μέτρια επωφελής για να καταναλωθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πώς να Καταναλώστε Στρείδια Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι διατροφολόγοι και οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση στρείδια με μέτρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 • Πρώτες στρείδια πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος? Ωστόσο, μπορείτε να απολαύσετε μαγειρευτά στρείδια κάθε φορά σε μια στιγμή κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου της εγκυμοσύνης.
 • Η FDA συνιστά περιορισμό του ποσού των θαλασσινών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς πολλά ψάρια και άλλα θαλασσινά περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες που προκαλούν βλάβες στο αναπτυσσόμενο μωρό.
 • Είναι επίσης σκόπιμο να αποφεύγεται η κατανάλωση στρείδια κατά το πρώτο και τρίτο τρίμηνο.
 • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα στρείδια που καταναλώνετε είναι πλήρως μαγειρεμένα (κατά προτίμηση υπό την επίβλεψή σας) και να έχουν μια σταθερή υφή.
 • Είναι επίσης μια καλή ιδέα να καταναλώνουν τα στρείδια και οποιεσδήποτε άλλες πρωτεΐνες θαλασσινά ή ζώο σε φρέσκια μορφή τους αντί για την αποθήκευση τους στο ψυγείο για μερικές ημέρες.

Αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με την κατανάλωση στρειδιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επισκεφθείτε τον γιατρό σας. Θαλασσινά μπορεί να αλληλεπιδράσουν με ορισμένα φάρμακα, οπότε αν έχετε ήδη λάβει κάποια συμπληρώματα ή φάρμακα, μπορεί να θέλετε να το συζητήσετε με το γιατρό σας πρώτα.