Μπορείτε να φάτε Γαρίδες Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εγκυμοσύνη επιφέρει μια σειρά αλλαγών στο σώμα σας, καθώς επίσης και στη διατροφή σας! Τα αγαπημένα σας φαγητά ξαφνικά να γίνει ταμπού, και μπορεί να σας ζητηθεί να δώσουν προσωρινά κάποια πολύ αγαπημένο munchies.

Μπορείτε να φάτε Γαρίδες Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Μην εκνευρίζεσαι. Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα που πρέπει να λαμβάνονται από κάθε έγκυο γυναίκα, δεδομένου ότι η ανάγκη της ώρας είναι να κάνουν τις σωστές επιλογές τροφίμων για τη στήριξη της ανάπτυξης του μωρού σας.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, να καταγράψει μια λίστα με τα τρόφιμα για να προσθέσετε και αυτά να αποφευχθεί κατά τη διάρκεια αυτών λίγες εβδομάδες, και αν είστε κολλημένοι με αμφιβολίες σχετικά με θαλασσινά, εδώ είναι κάτι για να σας βοηθήσει να διευθετηθεί.

Είναι ασφαλές να φάει γαρίδες Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Μπορείτε να μπείτε στον πειρασμό να απολαύσετε αυτές τις γαρίδες βούτυρο το σκόρδο, αλλά περιμένετε … Δεν γαρίδες πραγματικά ασφαλή για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ας σας δώσω τα κακά νέα πρώτα. Σχεδόν όλες οι μορφές των θαλασσινών είναι καλύτερο να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θαλασσινά, εκτός από το να είναι καλή πηγή πρωτεϊνών λιπών και ανόργανα συστατικά, τα οποία είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου σας, μπορούν επίσης να έρχονται συσκευασμένα με τις βλαβερές τοξίνες.

Γιατί Γαρίδες που πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η ρύπανση των υδάτων έχει προκαλέσει μια αύξηση στη συσσώρευση των τοξικών χημικών ουσιών στο θαλάσσιο ζωή, γεγονός που καθιστά την κατανάλωση θαλασσινών πιο προβληματική από ό, τι πριν.

 • Καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση θαλασσινών που σερβίρεται στα εστιατόρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεδομένου ότι είναι πιο πιθανό να είναι μαγειρεμένα και δεν μπορεί να παρασκευαστεί σε καθαρά περιβάλλοντα, όπως στο σπίτι σας.
 • Εάν είστε βέβαιοι ότι οι γαρίδες που έχετε αγοράσει είναι από ασφαλή πηγή γλυκού νερού, μπορείτε να καταναλώνετε κατά καιρούς αφού ζητήσει τη γνώμη της παροχής υγειονομικής περίθαλψης σας.

Οι κίνδυνοι από την κατανάλωση Γαρίδες Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η κατανάλωση γαρίδες, ιδιαίτερα τις πρώτες γαρίδες είναι εξαιρετικά επιβλαβής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και πιστεύεται ότι συνδέεται με μια σειρά από κινδύνους για την υγεία περιλαμβανομένων-

 • Η κατανάλωση πρώτων γαρίδες ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τροφικές δηλητηριάσεις. Όπως ωμά θαλασσινά τείνει να περιέχει ορισμένα παράσιτα που θα μπορούσαν να βλάψουν το πεπτικό σύστημα.
 • Τα θαλασσινά περιέχουν υψηλά επίπεδα τοξικών ουσιών, όπως ο υδράργυρος, ο οποίος θεωρείται ότι επηρεάζει την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του μωρού σας.
 • Γαρίδες που προέρχονται από μολυσμένα ποτάμια και λίμνες περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα πολυχλωριωμένων διφαινυλίων, η οποία μπορεί επίσης να δημιουργήσει κινδύνους για την υγεία του μωρού σας.
 • μόλυνση Λιστέρια είναι επίσης δυνατό για την κατανάλωση πρώτων γαρίδες, το οποίο μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρα δηλητηρίαση του αίματος και άλλες λοιμώξεις στο έμβρυο σας. 

Πώς να φάει γαρίδες με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αν και το καλύτερο είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση γαρίδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εάν ο γιατρός σας είναι εντάξει με την ιδέα, μπορείτε να καταναλώνετε κατά καιρούς. Εδώ είναι μερικοί τρόποι που μπορείτε να καταναλώνετε γαρίδες με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και την ελαχιστοποίηση των πιθανών κινδύνων για την υγεία του εμβρύου σας.

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαγειρέψει τις γαρίδες καλά. Οι περισσότεροι γαρίδες γίνονται κόκκινα όταν μαγειρεύονται τέλεια, και η σάρκα συνήθως γυρίζει περλέ και αδιαφανές.
 • Μαγείρεμα τις γαρίδες τέλεια θα διασφαλίσει ότι όλες οι πιθανές λοιμώξεις που προκαλούν παράγοντες θα πρέπει να θανατωθούν.
 • Είναι επίσης μια καλή ιδέα να παγώσει τις γαρίδες 24 ώρες πριν από το μαγείρεμα το- αυτό θα σκοτώσει επίσης έναν καλό αριθμό των οργανισμών.
 • Αλάτισμα και τη ζαχαροπλαστική, τις γαρίδες είναι επίσης πιθανό να είναι πιο ασφαλές να καταναλώνουν.
 • Μπορείτε επίσης να εξετάσει την κατανάλωση καπνιστό γαρίδες μετά από διαβούλευση με το γιατρό σας.
 • Αν είστε μαγείρεμα πιάτο σας στο φούρνο, αφήστε το να παραμείνει στο υπόλοιπο της θερμότητας για λίγα λεπτά ακόμα και μετά την μαγειρεμένο.
 • Είναι επίσης μια μεγάλη ιδέα να επιλέξουν τα φρέσκα προϊόντα για τα γεύματά σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κονσέρβες τροφίμων πακέτο σε πολλά συντηρητικά, το οποίο θα μπορούσε επίσης να είναι επιβλαβής για το μωρό σας.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο σας βοηθά να κάνετε τη σωστή απόφαση, όταν πρόκειται για την επιλογή των τροφίμων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Όπως μπορείτε να συναγάγει από τις πληροφορίες που δίνονται παραπάνω, υπάρχουν πολλές δυνητικά επικίνδυνες κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με την κατανάλωση γαρίδες και το καλύτερο είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.