Είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διατροφική μαγιά;

Τι τρώτε, ή δεν τρώνε, είναι ένα σημαντικό μέρος του υγιούς εγκυμοσύνης σας. Ίσως ήδη γνωρίζετε θα πρέπει να περιορίσουν την πρόσληψη ψαριών οφείλεται στην περιεκτικότητα σε υδράργυρο της και να αποφύγει τα μαλακά τυριά, όπως η φέτα ή brie για να μειώσετε τον κίνδυνο των τροφιμογενών ασθενειών. Άλλες τροφές μπορούν επίσης να δημιουργήσουν προβλήματα, όμως. Διατροφική μαγιά είναι ένα είδος μύκητα που καλλιεργούνται σε τρόφιμα, όπως μελάσα, και αυτό μπορεί να σας κάνει να είστε επιφυλακτικοί για την κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν είναι μόνο διατροφική μαγιά ασφαλή για κατανάλωση όταν είστε έγκυος, αλλά είναι επίσης μια πηγή θρεπτικών συστατικών που βοηθούν στην υποστήριξη μιας υγιούς εγκυμοσύνης. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από την προσθήκη διατροφική μαγιά στη διατροφή σας.

Σχετικά με τη διατροφική μαγιά

Διατροφική μαγιά έχει ένα καρυδιού, τυρώδη γεύση και συχνά αναφέρεται ως vegan τυρί. Είναι μια στενή σχέση με τη μαγιά που χρησιμοποιείται για να κάνει την μπύρα, αλλά λόγω της επεξεργασίας του δεν είναι μια καλή μαγιά για την παρασκευή ψωμιού. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η μαγιά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ράντισμα μερικά από τα ζύμης σε σούπα, σαλάτα ή ζυμαρικά σας μπορεί να ενισχύσει το φυλλικό οξύ σας, βιταμίνη Β-12 και σιδήρου πρόσληψη – όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τις έγκυες γυναίκες.

Πλούσια σε φολικό οξύ

Μία κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά περιέχει 1.059 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος. Οι έγκυες γυναίκες χρειάζονται 400 έως 800 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος καθημερινά – η συνθετική έκδοση ονομάζεται φολικό οξύ. Έτσι, μία κουταλιά του κιτς μαγιά ανταποκρίνεται περισσότερο από το 100 τοις εκατό των ημερήσιων αναγκών σας. Να πάρει επαρκή πρόσληψη φυλλικού οξέος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών γενετικών ανωμαλιών, όπως η δισχιδής ράχη. Αν και δεν μπορείτε να πάρετε πάρα πολύ φυλλικού οξέος από τα τρόφιμα που περιέχουν φυσικά, λέει WomensHealth.gov, δεν θέλετε να καταναλώνουν περισσότερα από 1.000 μικρογραμμάρια την ημέρα, εκτός εάν έχει εγκριθεί από το γιατρό σας. Υψηλές προσλήψεις μπορεί να καλύψει μια ανεπάρκεια βιταμίνης Β-12.

Βιταμίνη Β-12 για έγκυος Βίγκαν

Ένα από τα standouts της διατροφική μαγιά είναι περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β-12 του. Οι ζωικές τροφές, όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι η κύρια πηγή της βιταμίνης Β-12 στη διατροφή, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τις έγκυες γυναίκες που ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Η βιταμίνη Β-12 είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη του μωρού αναπτύσσεται, και οι έγκυες γυναίκες χρειάζονται 2,6 μικρογραμμάρια την ημέρα. Μία κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά περιέχει 0,1 μικρογραμμάρια.

Πάρτε μερικά σιδήρου

καθημερινή σιδήρου σας ανάγκες αυξάνονται δραματικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, από 18 mg την ημέρα σε 30 mg την ημέρα, και η σιδηροπενική αναιμία είναι κοινή σε έγκυες γυναίκες, σύμφωνα με την ομάδα Χορτοφαγική πόρων. Ακόμη και τρόφιμα με μικρές ποσότητες σιδήρου, όπως η διατροφική μαγιά, μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψουν τις καθημερινές ποσόστωση σιδήρου σας. Μία κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά περιέχει 1.0 χιλιοστόγραμμο σιδήρου.